IX Международен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно“ стартира с пищно шествие в Гърмен

Снимка: Infomreja.bg

С пищно шествие и концерти на българските фолклорни групи и ансамбли стартира Деветият международен фестивал "Да пеем и танцуваме заедно" в Гърмен. Шествието традиционно тръгна от римския град Никополис Ад Нестум и измина разстоянието до площада в Гърмен с музика, песни и хора.

Кръшни хора извиха на площада в Гърмен всичките български и чуждестранни групи и ансамбли, които бяха посрещнати с бурни аплодисменти от множеството жители на Гърмен и цялата община, сред които беше и евродепутатът Асим Адемов, кметове на населени места, общински съветници, кметът на общината домакин Минка Капитанова, председателят на ОбС-Гърмен, Исмет Узунов, представители на администрацията и др.

Сред посрещачите на пищното шествие бяха и официалните гости на фестивала, сред които новоизбраният кмет и председателят на ОбС на македонската  община Босилово, които за първи път посетиха община Гърмен.

И двамата македонски управници споделиха, че са останали изненадани от топлото посрещане и невероятните природни дадености на община Гърмен.

Според програмата днес на сцената на фестивала ще се представят със свои концерти и изпълнения гостите от Македония, Гърция, Румъния и останалите чуждестранни фолклорни групи, след което ще бъде проведена и традиционната среща на участиците във фестивала с кмета Минка Капитанова.

Междувременно в общинския център и всички населени места продължават различните спортни, музикални и кулинарни мероприятия по случай празниците на община Гърмен.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK