Иван Гергов: С една трета са намалели нарушенията в горите на Благоевградска област

Инж. Иван Гергов - директор на РДГ - Благоевград

„С една трета са намалели нарушенията в горските територии на благоевградска област през настоящата година в сравнение с миналата. Това е факт, благодарение на денонощния контрол на горските служители от Регионална дирекция по горите – Благоевград“, каза инж. Иван Гергов на честването на 100-годишнината от създаването на горската служба в региона.

Повече от 1000 проверки са извършили горските служители от началото на годината до момента. За констатираните нарушения са съставени 37 акта. Задържани са 60 куб. м. дървесина, пет автомобила, два бензиномоторни триона и един брой самар.

„Повече от два и половина дка гори са залесени на територията на РДГ – Благоевград от създаването на първата горска служба в региона“, каза още Гергов и допълни:

„Такива събития са повод да се обърнем към историята и да отчетем приносът, който поколения лесовъди имат за създаването и стопанисването на горите на територията на регионалната дирекция. Началото на лесовъдската дейност в района на Благоевгадска област е поставено през месец март 1915 година години. 60 % от територията на благоевградска област е заета от гори. Те са били създадени и стопанисвани с усилията на стотици лесовъди. Сега нашата задача е да продължим тяхното дело”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK