Ивайло Петев е новият селекционер на България

снимка: сайт Лудогорец

Ивайло Петев е новият селекционер на "А" националния отбор на България.

Кандидатурата на 39-годишния треньор бе одобрена единодушно на заседанието на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

Договорът на наставника, спечелил 2 шампионски титли на България с "Лудогорец", е за следващите 3 г.

В щаба на Петев влизат още Алекси Желязков, Роко Перота като кондиционен треньор и Любомир Шейтанов като треньор на вратарите.

"Имах и други сериозни оферти, но да си национален селекционер е огромно предизвикателство, така че не съм се замислял нито за секунда. Благодаря на президента Михайлов и на членовете на Изпълкома за доверието. Захващам се за работа с много ентусиазъм и оптимизъм, както и с голяма амбиция. Където и да съм работил, винаги съм преследвал първото място, така ще бъде и с националния отбор. Шансовете за класиране на финалите на Евро 2016 не са загубени, ще ги преследваме докрай. Най-важната задача на мен и моя щаб е свързана с това България да има приятен за окото облик, който да радва феновете и да носи победи на терена", бяха първите думи на Ивайло Петев като национален селекционер.

Той уточни, че повиквателни за националния отбор ще получават футболистите, които са в най-добро моментно състояние, без значение на каква възраст са.

"Имах разговори с няколко кандидати за националния отбор, бях натоварен от колегите в Изпълкома да избера най-подходящия за поста и вярвам, че това е Ивайло Петев.

Той получи единодушната подкрепа на останалите членове на Изпълнителния комитет, така че има пълен картбланш да работи", коментира и първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков.

"Пред Петев е поставена конкретна цел - третото място в нашата квалификационна група Н. Треньорът ще има пълното право да налага нови лица, нов подбор, нов стил на националния отбор", заяви и президентът Михайлов.

 Двамата с Йордан Лечков анонсираха идеята да се състави и "Б" национален отбор на България, където да се селектират и обиграват талантливи футболисти, които също да представят България на международната сцена и от тях да се изграждат алтернативи за "А" националния отбор.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK