Ивайло Мирчев от ПП-ДБ след изслушване на шефа на ДАНС: Машините са си добре

Снимка: Infomreja.bg

А Ивайло Чорбов от "Възраждане" смята, че машините са били непригодни за този вид избори

Комисията за контрол над службите за сигурност изслуша председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев заради отмененото машинно гласуване. 

ЦИК взе това решение в петък вечерта - ден преди първия тур на местните избори, на база на доклад на ДАНС, с който депутатите се запознаха днес.

След изслушването Пламен Тончев каза само, че на засекретеното заседание е предоставил цялата информация. Председателят на комисията за контрол над службите Бойко Рашков отказа коментар.

Според Ивайло Вълчев от "Има такъв народ" заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е извършил неща, които не е трябвало да прави: 

"За мен лично - казвам личното си мнение, действията, които са описани в доклада, дори не като за човек, който е вътре в политиката, а като един обикновен евентуален ползвател на машина по време на гласуване, за мен - да, това би хвърлило сянка на съмнение. С каква цел е направено това нещо, няма как да предполагаме".

Ивайло Чорбов от "Възраждане" смята, че машините са били непригодни за този вид избори: 

"Машините не бяха пригодни за местни избори в този им вид, както е в България - с четири възможни на някои места. Просто щеше да стане тотален хаос и изборите трябваше да бъдат касирани".

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ заяви, че проблем с машините не е имало и изрази надежда на балотажа да не се гласува само с хартиени бюлетини: 

"Проблем с машините всъщност не е имало. Всичко това, което се случи до момента е, че политици използваха една уйдурма, можем да го наречем, за да повлияят в последния възможен момент на изборния процес в България и това беше много грозно. Машините са си добре и да се надяваме, че това ще позволи да може да се гласува".

Очаква се Върховният административен съд да се произнесе още тази вечер по решението на ЦИК, с което беше отменено машинното гласуване. Решението е обжалвано от политически партии, участници в изборите и граждани. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK