ЮЗУ стартира учебната година с нови специалности

Снимки: ЮЗУ

Ректорът на Югозападния университет "Неофит Рилски" проф. д.н. Иван Мирчев откри новата академична 2015/2016 година в Университета. Тържествената церемония започна с полагане на цветя пред паметника на патрона на Югозападния университет - Неофит Рилски.

Проф. д.н. Иван Мирчев произнесе приветствено слово към всички първокурсници и им пожела успешен път в новия свят, който ще градят. След това заедно с кмета на града д-р Атанас Камбитов и Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим връчиха книжките на първокурсниците, приети с най-висок бал в Югозападния университет.

Велислав Данаилов Вържалски, Славина Владимирова Чорбаджиева, Яница Лобертова Петкова, Марина Бориславова Николова, Анджесела Владимирова Митева, Ивайло Сашев Цурев, Елена Стоянова Николова, Веселка Милчова Лазова и Ирзан Бахтиярова Конадова са имената на отличните студенти, които започват обучението си от новата академична 2015/2016 година в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

От името на студентите приветствие отправи Йоко Тамура, която е с японски произход и изучава „Английска филология“ във Филологическия факултет на Университета.

За откриването на новата академична година в Югозападния университет бяха получени поздравителни адреси от Министерство на образованието и науката, Българска академия на науките и други научни, културни, образоватени и обществени институции.

Стотици студенти, преподаватели, родители и гости присъстваха на събитието. За всички тях в края на церемонията прозвуча "Гаудеамус игитур"- символ на студентската младост и дръзновение.

Сред присъстващите на тържествения акт бяха още евродепутатът и бивш възпитаник на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Андрей Новаков, председателят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков, заместник-областният управител Анна Бистричка, представители на централната и местната, законодателна, изпълнителна и съдебна власт, представители от системата на основното и средното образование, бизнеса и обществеността.

Тази учебна година стартира и с нови специалности като „Национална сигурност“,  „Електроника“, „Спорт“, "Информационни системи и технологии", „Култура и културен туризъм“ и др. Съвсем скоро се очаква Министерство на образованието и науката да вземе решение за осъществяване на прием на студенти от тази година подготовка на специалисти от регулираните професии „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ от професионално направление „Здравни грижи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//