ЮЗУ с одобрен проект по програма Reusum charity

снимка: ЮЗУ

ЮЗУ „Неофит Рилски” кандидатства по програма Reusum charity и е първата одобрена образователна организация в България и първия партньор по праграмата, която предстои да стартира. За целта е подписан договор за спонсорство между бранда REUSUM и благоевградския университет.

Първият етап се предвижда от месец Май до края на месец Юли 2013 г, през това време университета ще покани да се присъединят както всички общообразователни училища и гимназии на територията на община Благоевград така и ще покани самата община. Вторият етап се предвижда да започне от началото на месец октомври.

Водеща по инициативата е катедра “География, екология и опазване на околната среда” - координатори: доц. д-р Стефка Цекова и дипломант Николинка Николова, а катедра по „Телевизионно , театрално и киноизкуства” (Факултет по изкуствата)- гл.ас.д-р Ирина Китова  ще създадат тематични клипчета във връзка с мотивацията на студентите и служителите, които ще се излъчват на наличните видеостени.

Reusum е международен бранд, осъществяващ дейност по изкупуване и събиране на използвана електроника, която оползотворява чрез повторно използване на други пазари. REUSUM е запазена търговска марка на Second life electronic,разработила три програми:  Reusum point, Reusum agent и Reusum charity, като по програмата Reusum charity се подпомагат финансово проекти,инициативи, каузи и др.

Основната цел на каузата е ,,Удължаване жизнения цикъл на мобилна електронна техника “ като със събраните средства ще бъдат подпомогнати кандидат- студенти в неравностойно положение, желаещи да продължат своето образование в ЮЗУ. Всеки, който желае да подкрепи тази кауза може да дари своите ненужни апарати в кутии със специални брандове, които ще са разположени във всеки корпус  и общежитията на университета.

Чекирането на апаратите ще бъде съобразено с техния каталог, като за неработещи апарати ще се спонсорира каузата със символична сума. При поставянето на електронните устройства следва да са прехвърлени, отстранени, изтрити и заличени от устройството всички: SIM карти, карти памет, SMS-и, контакти, снимки и видеа и подобни носители на какъвто и да е вид лична информация. Всички видове носители на информация се унищожават в процеса на обработка на устройството и следователно не могат да бъдат върнати или възстановени.

 

снимка: ЮЗУ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK