ЮЗУ „Неофит Рилски" бе домакин на среща дискусия, организирана от Дипломатическия институт при МВнР

Снимки: ЮЗУ, Благоевград

В нея взеха участие студенти и преподаватели от различни факултети на Югозападния университет

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе среща дискусия на тема „Професията дипломат днес“, организирана от Дипломатическия институт. Събитието е част от обиколката във водещи университети в страната, която е по повод отбелязването на 20 години от създаването му и с цел приобщаване на младите хора към света на българската дипломация. В дискусията взеха участие студенти и преподаватели от различни факултети на Югозападния университет.

В началото на събитието директорът на Дипломатическия институт Таня Михайлова приветства участниците и подчерта, че между двете институции съществуват изключително близки и ползотворни отношения, които датират още от създаването на Института. В рамките на дискусията със студентите тя разказа повече за неговата дейност, за тематичните направления в дипломатическата практика, както и за възможностите за стаж и кариерно развитие в дипломатическата служба. Акцент беше поставен и върху съвременните изисквания и предизвикателства пред дипломатическата професия.

В края на срещата, от името на ръководството на Югозападния университет, деканът на Правно-историческия факултет доц. д-р Николай Марин благодари на организаторите и изрази надежда, че сътрудничеството между двете институции ще продължи да се развива и надгражда чрез стажантската програма на Института, чрез обмен на лектори, което ще даде възможност на студентите да се запознаят с практическите аспекти от работата в дипломатическата служба.

В рамките на визитата в Югозападния университет директорът на Дипломатическия институт Таня Михайлова проведе среща с ректора проф. д-р Борислав Юруков. На нея бяха обсъдени идеи за разширяване на партньорството между двете институции, както и съвместна инициатива, свързана с честванията по повод 230 години от рождението на патрона на Югозападния университет Неофит Рилски. По време на срещата директорът на Института направи и дарение от специализирани  издания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK