ЮЗУ бе домакин на студентското изложение "Ден на кариерата"

Източник: ЮЗУ

За поредна година Югозападен университет „Неофит Рилски“  бе  домакин на студентското изложение „Ден на кариерата“. В него студените имаха възможност да се срещнат с водещи български компании, които имат отворени стажантски и работни позиции в различни професионални сфери. Форумът премина под мотото „Планирай бъдещето“.

Тази година форумът бе открит от зам.-ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Георги Апостолов, който пожела на участниците да успеят да създадат връзки, възможности и благоприятна среда, която да им помогне за успешна професионална реализация. 

Кариерният форум стартира с поздрав от „Студентски фолклорен ансамбъл“ с главен художествен ръководител проф. Николай Цветков. Танцьорите от студентския ансамбъл изпълниха танца „Гайда“. Програмата продължи с презентиране на фирмите и модно ревю „Кариерно вдъхновение“. В рамките на изложението бяха представени четири колекции, подготвени от студенти на Техническия факултет и Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Студенти от специалност „Мода“ с ръководител Мария Онтева представиха колекция „Луторки“, реализирана по стажантска програма. Дизайнери на колекцията са Ирина Ваклинова, Вяра Маринова, Звездимира Десподова, Димитрина Николова, Татяна Донкова, Михаела Георгиева и Петър Янев. Модното дефиле продължи с колекция  „КЛЕ“, вдъхновена от красотата на Клеопатра и създадена от младите дизайнери Кристина Стоянова, Поля Маринова, Соня Стоименова, Деница Бозаджийска и Искра Метева.

Студенти от специалност „Моделиране технологии и мениджмънт в шевната индустрия“ към Технически факултет с ръководител ас. Елена Благова и преподавател Тодорка Фичева представиха колекцията „Трансформации“ – с дизайнери Ивона Расийска, Магдалена Димова, Гинка Якетова и Юлия Димирова. Дефилето завърши с колекция на дипломантите от специалност „Моделиране технологии и мениджмънт в шевната индустрия“ Паолина Александрова, Емилия Георгиева, Марина Николова, Кристина Джунова, Николай Стоянов,Илияна Шалева и Николета Байова.

Основната цел на форума е студентите и младите, дипломирани специалисти да открият нови възможности за реализация на пазара на труда, а работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и персонал. 

Различни фирми се включиха в Деня на кариерата, като разположиха щандове с реклами материали и презентираха дейността на компанията, която представляват. Студентите получиха полезни съвети от експерти на фирмите за успешно кандидатстване за работа.

Организатор на форума е Университетският център за кариерно развитие към Югозападен университет "Неофит Рилски", със сътрудничеството на Технически факултет и Факултет по изкуствата. Кариерното изложение е част от събитията посветени на 40-годишнината на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и 10-годишнината от създаването на Университетския център за кариерно развитие към Югозападен университет "Неофит Рилски".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK