Юношите на България загубиха от Албания

снимка: infomreja.bg, архив

България (17) загуби с 0:2 гостуването си на Албания (17) в Тирана в поредния си контролен мач, част от подготовката за елитния кръг на квалификациите за Евро 2012. Юношеските национали трябваше да се настроят към коренно различен стил на игра на съперника в сравнение с двете контроли срещу Испания в Благоевград.

Твърдите влизания на албанците доведоха до принудителна смяна в редиците на лъвовете, като в 32-та минута Георги Минчев напусна терена, за да отстъпи мястото си на Кирил Десподов. Въпреки контузията на Минчев съдията Соколи Олси не спря играта и при контраатаката на домакините те стигнаха до втория си гол в двубоя, дело на Мурати.

Иначе Доналд Бейко даде аванс на албанците в 11-та минута, когато бе най-съобразителен при ъглов удар. Българите играха доста нападателно и имаха редица положения, като най-чистата ситуация се откри пред Десподов. Той обаче не съумя да реализира в заключителните минути, въпреки че изскочи сам срещу вратаря. След почивката съдията подмина и дузпа за нарушение срещу Милчо Ангелов, а след пряк свободен удар Радослав Цонев като по чудо не оплете топката в мрежата.

В 55-та минута червен картон получи Стивън Петков, който влезе грубо срещу съперник. Пет минути по-късно съдията Олси изгони и Доналд Бейко. Албания, както и България, също се подготвя за елитния квалификационен кръг за Евро 2012. В титулярния състав започнаха бившите юноши на Пирин Любомир Илиев, Мики Орачев и Радослав Цонев. Илиев бе заменен на почивката, а Цонев и Орачев играха пълни 80 минути. Треньор на вратарите пък е легендата на Пирин Мирослав Митев. 

На трети март отборът се събира на лагер в Русе, откъдето ще пътува за последните два приятелски мача преди турнира в Германия. Съперник на лъвовете на 7-ми и 9-ти март ще бъде Румъния, а двубоите са в Букурещ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//