Южна Корея и Саудитска Арабия подписаха споразумение за сътрудничество в отбранителната сфера

Снимка: FlagFlag

Южна Корея се стреми да се превърне в един от най-големите доставчици на оръжия в света

Южна Корея и Саудитска Арабия подписаха меморандум за разбирателство за разширяване на съдействието в отбранителната сфера, заяви Службата на програмата за покупки в сферата на отбраната в Сеул, цитирана от Ройтерс.

Съгласно споразумението двете страни ще установят съвместна комисия за сформиране на работна група за изследвания и разработки на оръжейни системи, както и за  продължаване на съдействието в отбранителната сфера, се казва в изявление на южнокорейската служба, публикувано днес след вчерашното подписване.

Южна Корея се стреми да увеличи продажбите, за да се превърне в един от най-големите доставчици на оръжия в света въпреки силната конкуренция от страна на други световни износители на оръжие, посочва Ройтерс.

Арабските страни пък искат да разнообразят източниците си на отбранителни поръчки и да установят партньорства отвъд традиционните западни доставчици, се казва в доклад на базирания в Лондон Международен институт за стратегически изследвания.

Междувременно американската компания за производство на оръжия "Локхийд Мартин" (Lockheed Martin) днес обяви, че е подписала споразумения с компании от Саудитска Арабия, които да произвеждат компоненти за противоракетната отбранителна система за сваляне на балистични ракети ТААД (THAAD). /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK