Юбилейното издание "5 години книги за смет" гостува в Кюстендил на 20-и май

Снимка: Credo Bonum Foundation, архив

За поредна година Община Кюстендил взима участие в кампанията „Книги за смет”, която ще се проведе на 20 май от 10:00 до 13:00 часа на пл. „Велбъжд”.

В замяна на всеки килограм предадена пластмаса на участниците се предлага по-разширен избор от заглавия, също и в електронен вариант, наличен в напечатан или е-формат.

С нововъведената електронна книжарница, организаторите от фондация “Credo Bonum” и издателство “SmartBooks” имат за цел да намалят употребата на хартия и да предоставят на участниците удобен и екологичен достъп до подбраните заглавия.

Онлайн платформата на адрес www.knigizasmet.com ще изисква бърза регистрация на уникалния код, който феновете на кампанията ще могат да получат, след като предадат 1 или повече килограма пластмаса за рециклиране. В електронната книжарница участниците ще могат да вземат 2 е-книги за всеки килограм пластмаса, вместо 1 хартиена книга на място, както досега.

По повод „5 години Книги за смет” инициативата добавя няколко нови заглавия към предварителната селекцията. Участниците ще се насладят на неиздавана досега книжка с илюстрации от известния български аниматор и татуист Петя Евлогиева - историята за „Изгубеният плаж”, проследяваща летните приключения на Лиска и нейните симпатични приятели.

Сред новите заглавия в кампанията е и „Червената шапчица” с илюстрации от Мила Лозанова, а също и едно специално издание от авторите на телевизионната рубрика на БНТ - „Зелена светлина“, със заглавие „Те предизвикват”, налично само в електронен вариант.

Юбилейното издание „5 години Книги за смет” стартира в София на 22 април и ще предложи някои специални допълнения като пътуваща изложба, пет метрова надуваема скулптура от найлонови торбички, а Екопак България ще изненада най-малките участници в "Книги за смет" с детска работилница за странни същества, в която малчуганите ще се научат как да превръщат пластмасата от отпадък в забавни играчки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK