ИТН за Мария Габриел: Тя е с добра визитка в Европа, но това нищо не означава

Снимка: Infomreja.bg

По думите му от "Има такъв народ" все още не са получили покана за разговори

"Тя е с добра визитка в Европа и това е добър знак към европейските ни партньори, но това нищо не означава", заяви в кулоарите на парламента Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

По думите му от "Има такъв народ" все още не са получили покана за разговори.

"Подкрепа за евентуален кабинет с мандата на ГЕРБ минава през задълбочени разговори по отношение на програми и приоритети. Да, личността е достатъчно доказана в Европа, но не знаем какво ще бъдат идеите и приоритетите на първата политическа сила, която носи огромната отговорност в момента. Най-вероятно в една такава изострена политическа ситуация е добре да се надяваме, че ще се състави кабинет на споделените отговорности, защото в един такъв кабинет трябва да влязат доказани личности с качества и експертиза. Не можем да говорим за никаква подкрепа в момента, тъй като не сме провели необходимите разговори", допълни Станислав Балабанов.

Той поясни, че не е ясно под каква форма ще бъдат водени бъдещите срещи - дали ще са лидерски, дали ще бъдат с експертни групи.

"Ако първият мандат бъде неуспешен, вторият няма да е успешен така или иначе с това, което предложиха "Продължаваме Промяната". "Има такъв народ" е готова да получи третия мандат за съставяне на правителство, тогава ние ще кажем какво, според нас, трябва да се случи", каза още Станислав Балабанов.

 

КОМЕНТАРИ

ДС22:00 - 10.05.2023
Маните я тая дайте шанс и на друг човек
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK