ИТН при Радев: Няма да слагаме червени линии за коалиционните ни партньори

Снимка: Президентство

Консултациите при президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова

Отворени ли сте за диалог, към кои политически формации, при какви условия, поддържате ли още червени линии по някои принципни положения, имате ли имена в така наречения „списък с ограничения“ на едно ново управление и как виждате развитието в тази ситуация. Защото трябва да сме реалисти - вие от вашата партия с натрупан опит в период на криза, поставихте страната пред голямо изпитание - и за хората, и за изобщо за политическата система.

Това каза пред Тошко Йорданов президентът при проведените консултации с Има такъв народ.

Йорданов заяви:

Ние сме политическата сила, която напусна коалицията, защото една от партиите наруши коалиционно споразумение. Не бих казал, че ние сме напуснали, а по-скоро неспазването на националните интереси от нашите коалиционни партньори, доведе до тази ситуация, защото ние винаги сме смятали, че първо политическите обещания трябва да се спазват, и второ националните интереси са над политическите пристрастия.

Те имат ангажименти поети към чужди държави.

 Като политическа партия смятаме, че наистина е по-добре в тази криза отново да има правителство Според нас е най-добре със същите четири партии, разбира се, разминавания има, но не така както с ГЕРБ и ДПС, и Възраждане, с които нямаме допирни точки.

Би трябвало да се структурира евентуална коалиция по доста по-практичен и човешкия начин, в който да няма издаване на заповеди, да има партньори, и тъй като основната причина да се разпадне коалицията, се казва Кирил Петков и Асен Василев, би било добре, ако е възможно, политическите лидери да отстъпят малко по-встрани и в тая ситуация да дойде едно правителство в рамките на година - година и половина за справяне с кризата.

Ние сме отворени за разговори. Отворени сме за диалог с бившите си коалиционни партньори. Червени линии няма да слагаме за бившите си коалиционни партньори. Заедно с

коалиционните ни  партньори и ще стигнем до решение кой да е министър-председателят, така че да обедини поне тези четири партии.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK