ИТН обяви пет партии в национално предателство

Снимка: БГНЕС

Всеки пребит българин, всеки запален клуб тежат на вашата съвест, обърна се Йорданов към депутатите

Действията на Илхан Кючюк (евродепутат от ДПС) спрямо Република Северна Македония е национално предателство за България. Националните предатели са ГЕРБ, ДПС, БСП, ПП и "Демократична България". Това заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов от трибуната на Народното събрание, пише news.bg.

Припомняме, че в Комисията по външна политика на Европейския парламент до координаторите на политическите групи и до докладчиците по доклада за напредъка на РСМ за членство в ЕС, е изпратен имейл от Илхан Кючюк - докладчик за напредъка на РСМ. В съобщението българският евродепутат заявява, че е решил да премахне поправка 18 от проекто-доклада, в която влизат всички двустранни въпроси между Скопие и София, както и всички точки за етническото преследване и проблеми на лицата с българско самосъзнание в Северна Македония.

Поправка 18 е свързана с текстове за вкарване на българите в Конституцията на РСМ. Да отпадне нуждата историята да се базира на оригинални документи, което историческата комисия вече е договорила да бъде публикувано в учебниците по история. Да отпаднат текстове срещу престъпления от омраза срещу българите в страната. Информацията потвърди евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов.

Всеки пребит българин, всеки запален клуб тежат на вашата съвест, обърна се Йорданов към депутатите. Той отсече, че българите никога няма да им простят, а въпросните партии ще останат срамно петно в историята на България.

От своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ увери, че Илхан Кючюк нищо не е внасял и нищо не е променял.

 

КОМЕНТАРИ

Мюмюнчо05:59 - 16.06.2023
Кючюк пасува за осквернените и разрушени църкви в Косово и северен Кипър. Знае и си трае, гьотверенчето. Ашколсун!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK