Истории на спасените: Дете към спасителите "Не бързайте, нищо ни няма!"

Снимки: ТРТ

Турското радио и телевизия съобщават за десетки спасени

Истории на спасените изпод развалините. Турското радио и телевизия съобщават за десетки спасени след дълги часове усилия от страна на екипите.

При работата, извършена от екипите в останките на 7-етажния апартамент Bereket, 17-годишната Гюлсюм Йешилкая беше спасена 90 часа след земетресението. Под развалините се чуха гласовете на две сестри. Единият от братята е изваден от развалините. Екипите продължават да работят, за да достигнат до местоположението на другата сестра в Кахраманмараш.

След като чуха звук, екипите се фокусираха върху останките и се свързаха с Фатма Каруш, сирийска гражданка, която беше под развалините. Младата жена беше извадена от останките с наранявания след 14 часа работа.

Жената, която беше извадена от развалините 100 часа след земетресението, е откарана в болница с линейка.

В Хатай Ася Дьонмез на 7 години беше спасена от развалините на жилищна сграда след 95 часа.

Усилията за търсене и спасяване продължиха в апартамент, разрушен след земетресенията в квартал Генерал Шюкрю Канатли.

Достигайки до Дьонмез в останките на сградата, служителите, включително пожарникарите от община Кютахя Тавшанли, извадиха детето живо.

Дьонмез беше изпратен в болница след медицинските прегледи.

26-годишният Алпер Сачма, който беше под развалините в Кахраманмараш беше спасен след 96 часа.

Екипите за търсене и спасяване на Столична община Истанбул, които продължават работата си в Хатай, спасиха 10-дневното бебе, Ягиз Улаш, от останките заедно с майка му, около 90 часа след земетресението.

Екипът за търсене и спасяване на община Есенлер спаси един гражданин жив на 90-ия час от земетресението.

Гласът на 45-годишния Canan Geçeci беше чут по време на спасителните работи, извършени в останките на апартамент Çiğdem 2 в квартал Gölbaşı в Айдамян.

Майката и дъщерята, които бяха в останките на сграда, разрушена след земетресенията в Кахраманмараш, бяха спасени 20 часа след земетресението. „Не бързайте, нищо ни няма“ е отговорът на малката Саре от останките.

Екипът продължи комуникацията, като разговаря с майката и дъщерята, за да не се страхуват. Екипът комуникира с пострадалите, за да им вдъхне кураж: "Не бой се, хубавице, ще те вземем". Саре им отговрои: "Не бързайте, няма ни нищо".

Хиляди хора кандидатстваха за осиновяване на момиченце, което се роди сред останките на сграда, рухнала в Сирия.

Бебето Ая (наречено „бебето чудо“), родено под развалините в град Синдерес в Африн, в североизточната част на страната, все още беше свързано с майка си чрез пъпната връв, когато беше спасено.

Бебето Ая, нейната майка, баща и четирима братя и сестри бяха затрупани под развалините и загубиха живота си.

Ая вече е в болницата.

„Той беше докаран в болницата в много лошо състояние в понеделник, имаше отоци и синини, беше му студено и дишаше трудно“, каза Хани Маруф, педиатърът, който се грижи за малкото бебе.

Посочва се, че състоянието на бебето в момента е добро.

Президентът на Турската федерация по борба (TGF) Шереф Ероглу заяви, че 8 борци са били спасени, 5 спортисти са загинали, а 4 от тях все още се спасяват.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK