Истинско шоу и много емоции в първото издание на "Grand Prix" в Гоце Делчев

снимки: Мото клуб „Панчо Рейсинг Тим" - Гоце Делчев

Истинско шоу и много емоции донесе първото издание на Grand Prix Gotse Delchev 2013 на състезатели и многобройната публика, дошла на проявата. Тя премина в два дни, а интригата и шоуто продължиха до последния момент на надпреварата, в която се включиха 80 състезатели от общо 15 клуба от България и съседна Гърция.

Място на събитието пък стана най-новата спортна придобивка в Гоце Делчев – мотополигона в местността „Горилата“. Цялото състезание премина при перфектната организация, която бяха направили организаторите от „Панчо Рейсинг Тим“, а радост на организаторите носи и фактът, че то е част от календара на родната мотофедерация.

Над 40 спомоществователи начело с община Гоце Делчев пък бяха дали своя принос за наградния фонд, който бе над 5 хил. лв. Домакините на проявата се бяха погрижили да подготвят отлично трасето, което по нищо не отстъпваше на най-добрите в страната и чужбина. В сърцето на организацията бе един от пионерите на мотокроса в Гоце Делчев и председател на неврокопския мото клуб Румен Траханов – Чомбе, както и заместник-председателят на мото клуба и най-успешният негов състезател - Николай Мутафчиев.

Николай Мутафчиев затвърди мнението, че се намира в отлична форма. Той спечели убедително в клас МХ регионално, където най-сериозната му конкуренция бе д-р Мартин Марин и Александър Джамбазов. Упехът бе трети от четири състезания от календара на БФМ, което го превърна в най-добрия състезател на Югозапада в спорта на две колела за момента.

Още по-радостен е фактът, че челната тройка е изцяло от представители на клуба домакин – „Панчо рейсинг тим”, което бе прекрасен подарък както за новосформирания преди 2 месеца клуб в Гоце Делчев, така и за многобройната публика, дошла от целия регион, за да наблюдава състезанието.

Допълнителен престиж и доста интрига внесе безспорно най-големия клас МХ 1, където победител стана един от най-прогресиращите състезатели  в родния мотокрос Йордан Йовчев от МСК „Айтос“. Негови достойни подгласници станаха Васил Георгиев от МСК „Ридо“ (Самоков) и третият Теодор Тотев МСК „Литекс“(Ловеч). В клас МХ 2 победата грабна Любомир Васев от Дупница, в МХ В първенец стана Веселин Малинов от София.

При състезанието МХ 65 и до МХ 85 пък освен атрактивността на състезателите ще се запомни и хегемонията на Югозапада. При най-малките шампион стана 10-годишният Димитър Грозданов от Симитли, който успя да изпревари Димитрис Калатас на 8 г. от Серес. При батковците пък тройката бе изцяло превзета от състезатели от област Благоевград. Там шампион стана Славчо Цеклеов от Разлог, както и представителите на МСК Симитли Кристиян Манчев и Мартин Льонов.

При АТВ-та всички състезатели бяха от Гоце Делчев като шамионът Иван Джингарев и Георги Хаджидиитров от  неврокопския „Панчо рейсинг тим” позволиха на Мустафа Емин от с. Корница да се вклини помежду им на втора позиция. Специална награда пък за най-млад състезател получи 7-годишният представител на гоцеделчевския мото клуб Костадин Чурков.

Всеки един от призьорите си тръгна с парична награда и купа. Веднага след проявата организаторите обявиха, че даряват 200 лв. от билети на Дом за деца и юноши „Иван Кюлев“. Осевн това, децата от Дома, както и възпитаниците на Помощното училище „Васил Левски” в Гоце Делчев получиха като подарък и 800 кебапчета, които бяха занесени на ръководството лично от председателя на мото клуба Румен Траханов.

Намерението на неврокопските любители на мотокроса е това състезание да се превърне в традиционно, тъй като феновете на този спорт в региона са многобройни, а членовете на клуба се увеличават ежедневно.

 

снимки: Мото клуб „Панчо Рейсинг Тим" - Гоце Делчев
снимки: Мото клуб „Панчо Рейсинг Тим" - Гоце Делчев
снимки: Мото клуб „Панчо Рейсинг Тим" - Гоце Делчев
снимки: Мото клуб „Панчо Рейсинг Тим" - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

***10:46 - 22.10.2013
Идеята е добра!!! Само не разбирам как децата се награждават с алкохол??????!!!!!!!!!!!!!!! Или наистина ние е такова нивото.......
qhj09:29 - 22.10.2013
Добро състезание, много добре подготвено трасе, стряхотна организация. Дано наистина състезанието стане традиционно и догодина има пак.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK