Истински "Световъртеж" ще се завихри в Драматичния театър в Благоевград

Снимка: ДТ-Благоевград

Утре, от 19:00 ч. Драматичен театър „Н. Вапцаров” представя френската комедия „Световъртеж” от Жан Жак Брикер и Морис Ласег.

Зрителя го очаква истински СВЕТОВЪРТЕЖ от смях. Френската комедия, през погледа на Огнян Спиров и Биляна Дилкова, бързо се превърна в хитово заглавие в календара на Благоевград.

За Жан Жак Брикер и Морис Ласег критиката твърди, че са едни от най-успешните тандеми в новата френска драматургия. Пиесите им се играят при изключителен зрителски интерес и отдавна са напуснали пределите на Франция.

„Една пиеса, в която ситуациите са почти фарсово разиграни, героите са близки до типажите на Комедия дел Арте в духа на Молиеровата класическа комедия.

Авторите поставят на изпитание усилията на героите да разкрият истината, а тя все повече се заплита в мрежи от лъжи и това естествено предизвиква смях и недоразумения.

„Световъртеж” е комедия за нравите на съвременното общество, което не може да се справи с най-нормалните за развитието на цивилизацията понятия като дълг, морал, истина, уважение, добро, зло.

Гледайте постановката на Драматичен театър - Благоевград и ще се посмеете, защото

СВЕТОВЪРТЕЖ – такъв е животът!” /от авторите на спектакъла/

В представлението участват Александър Митев, Теодор Куков, Стефан Попов, Биляна Дилкова и Аделина Томова.

Билети на касата на Драматичен театър "Н.Вапцаров" - Благоевград.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2