Испания с "рекорд": Още 832 починали от коронавируса за денонощие

Снимка: EРА/БГНЕС

Общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната вече е 5 690

Испания е регистрирала още 832 починали от новия коронавирус (COVID-19) за последните 24 часа, като с това общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната вече е 5 690 души, съобщава испанското здравно министерство, цитирани от световните осведомителни агенции.

Това е рекорден брой жертви за едно денонощие в Испания от началото на епидемията. Вчера бяха регистрирани 769 починали за 24 часа.

За последното денонощие също така са регистрирани 8 189 новозаразени с коронавирус. С това общият брой на заразените в страната вече е 72 248 души.

Испания е на второ място в света по брой на жертвите на COVID-19 след Италия и на четвърто място по брой на заразени след САЩ, Италия и Китай. 

Испанското правителство не изключи налагането на по-строг контрол, а националната блокада, обявена преди две седмици, вече беше удължена до 11 април.

По-рано тази седмица външният министър на Испания Аранча Гонсалес Лая заяви: "Направихме това, което се изискваше във всеки момент и ще продължим по този път." /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd