Инвестират 5,8 млн. лева в спортни съоръжения в община Разлог

снимка: Община Разлог, архив
Първа копка на модерен спортен комплекс в село Годлево ще направи кметът на Разлог инж. Красимир Герчев този четвъртък. 
 
Проектът предвижда да се построи още многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт в село Баня и реновиране на стадиона в Разлог. 
 
Спортното съоръжение в Годлево ще е с капацитет от 200 до 1000 човека. Комплексът включва състезателно игрално поле с изкуствена тревна настилка и постоянна ограда, трибуни за зрители, сграда със съблекални и санитарно-битови помещения, паркинг за посетители и служебен паркинг. 
 
В село Баня също започва изграждането и оборудването на многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт с размери 20х 40 м. Покритието на спортната площадка ще бъде от изкуствена тревна настилка, осветяването на игрището ще бъде от 8 по-големи и 4 по-малки прожектори.
 
Стадионът в Разлог ще бъде реновиран, като след реконструкцията ще се превърне в нов спортен комплекс с три сгради - съблекални и помещения за треньори, медицински кабинет и съблекалня съдии, помощно помещение. Теренът, който се използва за малко тренировъчно игрище ще бъде с изкуствена тревна настилка, ще се изгради ограда с височина 4  метра и осветление на 4 стълба.
 
Ново игрище ще се изгради между сградите и основното игрище на стадиона. Ще бъдат обособени помещения за медии и контролна стая. По трибуните се предвижда направа на разделение според изискванията на две зони - места за гости и такива за домакини, със съответната буферна зона между тях. 3000 броя седалки ще се подменят. Предвидени са места за инвалиди пред трибуните, както и достъпа до тях. Реновираният стадион в Разлог ще има сигнално – озвучителна система пред трибуните и  голямо електронно информационно табло.
 
Модернизацията на съществуващите или изграждане на нови спортни терени в Разлог, Годлево и Баня е на стойност 5 866 571 лева по проект „Подобряване достъпа на населението на община Разлог до спортни и свързаните със свободното време и отдих услуги” по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г..
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g