“Интер – Академик” се отказа от участие на турнира в Полша

снимка:infomreja.bg, архив

Хандбалният отбор на “Интер – Академик” няма да пътува до Полша, за участие в международен турнир на студентски отбори. Състезанието в Краков започва на 17 май и ще продължи три дни. “Интер – Академик” трябваше да участва от името на ЮЗУ “Неофит Рилски”, но ред причини осуетиха визитата на тима в Полша.

Поради предстоящи изпити на голяма част от титулярите на отбора, ръководството на клуба взе решение да откаже участие в турнира. Това всъщност е основната причина, а другата е финансова. Повече от 4000 лева е сумата, която трябва да подсигури участието на тима в студентския турнир.

Според ръководството на УСК “Академик” това са прекалено много пари, с които би могло да се организират два подготвителни лагера на “Интер – Академик” преди старта на следващото първенството по хандбал. В подкрепа на решението взето от ръководството се изказа и наставника на тима Софка Арабаджиева.

Според нея липсата на голяма част от водещите състезатели ще направи “Интер – Академик” само едни участник в турнира, без той да има реални шансове за призово класиране. Освен това момчетата ще бъдат изморени след края на сезона, който приключва с два мача във Варна.

В събота 12 май “Интер – Академик” играе със “Спартак”, а ден по – късно с “Локомотив”, след което приключва редовния сезон в А група.

 

КОМЕНТАРИ

6a66aa23:19 - 10.05.2012
Kak moje da si izmivate racete sas Sofka.......Tova vaob6te ne e vqrno,4e tq neiska da patuva otbora....Sofka dava vsi4ko za tezi mom4eta..Rakovodstvoto kaza,4e tova 6te e nagrada za otbora,za dobrata mu igra i tq be6e saglasna,nezavisimo obstoqtelstvata.......Za6to nqkoi ne otide da se izvini na tezi mom4eta,4e igraqt i se tro6at za slava,tezi ot rakovodstvoto se podigravat s tqh.....Bezsramniciiiiiiiii
star09:16 - 10.05.2012
Смях! Смях! Смях! Що не цитирате Софка, така ми звучи фалшива работата... Но ще следя за двата подготвителни лагера за 4000 лв!
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK