“Интер – Академик” с втора загуба

снимка: narodensport.eu

В дербито на 7 кръг в първенството по хандбал при мъжете “Интер- Академик” загуби от шампиона “Шумен” с 20:31. Поражението бе първо за благоевградчани в собствената им зала от началото на първенството. Началото не предполагаше такъв развой на мача.

До 12 минута мачът бе гол за гол, като домакините играха по –напористо но направиха няколко фрапантни пропуска. Постепенно, обаче гостите удържаха натиска на Интер и започнаха да взимат преднина в резултата. 6:9, 9:14 и 10:16 в края на първото полувреме в полза на Шумен.

След почивката гостите, който разполагаха с дълга скамейка подпечатаха своя успех с опит и резултатни атаки. В крайна сметка след 60 минути игра 31:20 в полза на Шумен. Най- резултатен за гостите бе бившият национал Светлозар Найчев, който вкара 9 гола. По 5 попадения реализираха Стефан Иванов и Георги Христов.

За Интер – Академик Добрин Тунтев вкара 8 гола, а по три отбелязоха Лазар Иванов, Адриан Зинков и Стоил Радойчев. В следващия кръг Интер – Академик гостува на Добруджа, а на 17 декември приема Спартак Варна за финал на първия дял от първенството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK