Интер – Академик надигра тотално претендента за титлата Локомотив Варна

снимка: БГНЕС

Отборът на Интер – Академик постигна забележителна победа срещу едни от фаворитите за титлата в първенството по хандбал при мъжете. Благоевградчани спечелиха с 28:23 пред собствена публика, като записаха първа победа от началото на първенството в А група.

Първата част завърши наравно 13:13, като двата отбора си размениха водачеството няколко пъти. След почивката домакините надиграха тотално гостите и спечелиха заслужена победа. Над всички в този мач бе капитанът на Интер – Академик Адриян Зинков. Той реализира впечатляващите 12 гола и спечели приза за играч на мача.

Неговият съотборник Добрин Тунтев завърши с 8, а Лъчезар Стоянов добави 4 попадения. За гостите от Варна Мирослав Стефанов вкара 8 гола. Отличен мач за Интер – Академик изигра и вратарят Димитър Ортомаров, който почти отказа нападателите на Локомотив.

В редиците на Интер - Академик отсъстваха наказаните Васил Джукев и Радослав Георгиев, както и контузеният Александър Попгеоргиев. Това обаче не попречи на останалите момчета да покажат воля и да спечелят много важна победа. Припомняме, че Интер – Академик не игра в първия кръг, а във втория загуби в Ловеч от Осъм, след съдийски грешки.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK