"Интер-Академик" започва с гостуване в първенството по хандбал

Софка Арабаджиева, снимка: infomreja.bg

Хандбален клуб "Интер-Академик" ще стартира новия шампионат при мъжете с гостуване на НСА. Двубоят е на 24 септември в София. Това стана ясно след изтегления вчера жребий за програмата на "А" група при мъжете. Десет отбора ще спорят в шампионата, като тимовете на ЦСКА и "Локомотив" /Варна/ заявиха участие буквално часове преди жребия. Опасността първенството да започне с 8 отбора бе огромна, тъй като и ЦСКА, и "Локомотив" изпитват сериозни финансови проблеми.

От БФ "Хандбал" обаче удължиха срока за подаване на заявки за участие, с което направиха толеранс към двата тима. Първото домакинство на "Интер-Академик" е на 1 октомври в Спортния комплекс на ЮЗУ "Неофит Рилски" срещу "Локомотив" /Варна/. На 15 октомври ще се изиграе третия кръг, в който благоевградчани гостуват на "Левски" от град Левски.

Единственото ново попълнение в редиците на "Интер-Академик" е юношата на "Пирин" /Гоце Делчев/ Димитър Ортомаров. Вратарят ще бъде студент в ЮЗУ "Неофит Рилски" и част от отбора на "Интер-Академик". От състава, който игра в дебютния сезон в "А" група, отпада единствено Александър Илиев. Той е отстранен от треньорката Софка Арабаджиева, заради системно нарушаване на клубния правилник. Първите два кръга ще пропусне Лазар Иванов, който е на бригада в САЩ. На 29 семптември голмайсторът на тима Александър Попгеоргиев ще се подложи на операция на рамото, което още го извади от строя поне за месец.

От началото на следващата седмица момчетата на Софка Арабаджиева ще подновят тренировки в Спортия комплекс на университета. Причината е, че ремонтираната хандбална зала "Пирин" разполага с оскъдно осветление, което пречи за протичане на нормален тренировъчен процес във времето след 19.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK