“Интер-Академик” с последно домакинство за сезона

снимка:infomreja.bg, архив

В събота от 16 часа отборът на “Интер-Академик” ще изиграе последния си домакински мач за настоящото първенство по хандбал. В спортната зала на ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград ще гостува един от претендентите за титлата “Добруджа” Добрич. За гостите двубоят е от изключително значение, тъй като при победа те ще осигурят второто място в групата, което им дава право на участие в плейофа за титлата. По регламент на БФХ тази година шампиона на България ще излъчат първия и втория в крайното класиране на редовния сезон. Актуалният шампион “Шумен” вече си гарантира първото място, а за второто спорят “Добруджа” и “Спартак” Варна. Двата отбора имат по 22 точки, но добричлии са с мач по-малко. Непосредствено след водещите три отбора се нарежда “Интер-Академик”, който заема четвърто място с 15 точки.

Благоевградчани приемат “Добруджа” и закриват първенството с два мача за два дни във Варна - на 12-ти май срещу “Спартак” и на 13-ти срещу “Локомотив”. С една победа в тези мачове и една загуба на НСА, “Интер- Академик” ще запази позицията си и ще запише най- успешното си класиране в А група в кратката си клубна история. В същото време хандбалистът на “Интер- Академик” Добрин Тунтев има шанса да влезе в топ 3 на класацията за голмайстор на първенството. До момента Тунтев е вкарал 93 гола, третият Александър Димитров от “Шумен” има 100, а четвъртият Георги Георгиев от НСА има 95.

Недостижим на върха е голмайсторът на “Осъм” Виктор Симеонов със 135 попадения. Съботният мач с Добруджа пропускат Стоил Радойчев и Лазар Иванов. Първият има изпити в столицата, а вторият вече не е част от тима. Съдии на мача са Георги Дойчинов и Юлиан Горецов.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//