Инспектори бракуваха 54 килограма храни, временно затвориха заведение в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Българската агенция по безопасност на храните извърши над 400 проверки на обекти и бракува над 54 килограма храни при извънредните проверки за Студентския празник.

Едно заведение за обществено хранене на територията на Областна дирекция по безопасност на храните - Кюстендил е с временно преустановено дейност, поради неспазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Проверявани бяха заведения за обществено хранене, хотели и хотелски комплекси, където се провеждаха тържества.

Най-честите нарушения, които инспекторите на БАБХ откриха са предлагане на храни с изтекъл срок на годност, неспазване на температурния режим на съхранение на храните, пропуски в системите за безопасност на храните, както и несъответствия по сградов фонд и оборудване.

В резултат на констатирани нарушения са издадени 25 предписани и са съставени 6 акта за установяване на административно нарушение.

С началото на зимния туристически сезон, Българска агенция по безопасност на храните започва и извънредни проверки в зимните курорти, които ще продължат до края на месец февруари.

Превантивно инспектори към Агенцията провеждат срещи с бизнеса, където разясняват какви са били най-често срещаните нарушения през изминалата година и набелязват мерки и действия, за да се минимализират рисковете от хранителни инциденти през сезона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//