Инспектираха обществената пералня в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Обществената пералня по проект на община Гоце Делчев вече работи с пълна пара. Тя се помещава в сградата на МБАЛ "Иван Скендеров", където за целта бе извършен основен ремонт.

"Над 3000 кг пране минава през пералнята, като наши клиенти освен пациенти от болницата са и детските градини, частни фирми и жители на града и общината", съобщи управителят на новата социална придобивка в града Илиян Младенов.

Той коментира, че нарастващият с всеки изминал месец обем на работа в общинското предприятие изисква да бъде закупено професионално обзавеждане, заради което днес бе направена инспекция от заместник-кмета и директор на отдел "Финанси" в община Гоце Делчев Богдан Боцев и отговарящия за проекта Огнян Лазаров.

Шестима са наетите на работа в пералнята, които работят на две смени. Те получават минималната за страната работна заплата. Предприятието има и свой управител и счетоводител.

Работещите в новото социално звено са предимно безработни лица, хора с трайни увреждания, самотни родители, многодетни майки и хора от малцинствените групи. Продължителността на проекта е 16 месеца, а бюджетът възлиза на 119 871 лв.

"Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ покрива на 100 % допустимите разходи по проекта", обясни Огнян Лазаров.

Със средства по проекта са извършени ремонтните дейности на помещението, закупени са перални машини, сушилня, ютии и стелажи, осигурено е и възнаграждението на работещите за период от 12 месеца.

След приключването на проекта обществената пералня ще продължи да функционира като общинско предприятие.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//