Инж. Огнян Атанасов награди победителите в конкурса за коледна външна украса в Кюстендил

Снимки: IОбщина Кюстендил

В следващото издание на конкурса през декември 2024 г. ще бъдат включени новите категории

„Приятно изненадани сме от големия интерес, който предизвика конкурсът в нашите съграждани и колко активно се включиха и помогнаха за това градът ни да се превърне в приказно място. Сигурен съм, че в конкурса през 2024 г. ще се включат повече жители на общината. Първоначално смятахме да има само една награда, но след като видяхме в колко категории пристигаха снимки на сгради, решихме да въведем две нови категории“, заяви кметът инж. Атанасов.

Венцеслава Атанасова и коледната украса на дома ѝ, на ул. „Колуша“ 73 в град Кюстендил, спечелиха първото издание на конкурса, организиран от Община Кюстендил.

Венцеслава Атанасова получи парична награда от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, а външната й коледна украса ще грейне на картичка. 

Тя бе заснета от професионален фотограф и ще бъде използвана в официалната кореспонденция на Община Кюстендил.

Кметът поздрави г-жа Атанасова за красивата украса и пожела и тази година да продължи да вдъхновява жителите на Община Кюстендил с хубави идеи.

„Благодарим за наградата на Община Кюстендил. „Виновникът“ за тази красота е моят съпруг, тази година отново ще участваме. Благодаря на всички наши съграждани, които са гласували за нас и призовавам повече хора да участват във второто издание на конкурса“, каза Венцеслава Атанасова.

Заради големия интерес към конкурса награди получиха и събралите най-много харесвания в следните категории:

В Категория „Многофамилна обществена сграда“ - това е коледната външна украса на кооперацията, която се намира на ул. „Цар Освободител“ 210 в Кюстендил.

Кметът инж. Атанасов връчи почетен плакет на председателя на сдружението на собствениците - Николай Димов и го поздрави с думите:

„Наистина тази сграда промени облика на централната част на града и допринесе за хубавата коледна атмосфера, за което съм благодарен на живеещите там. Надявам се и тази година да бъдат активни“.

Николай Димов благодари на Община Кюстендил за инициативата и обеща през 2024 г. със съвместни усилия да направят коледната украса още по-красива.

В категория „Обществена сграда и обект за хранене и развлечение“ победител е коледната външна украса на Ресторант Friends Bar and Grill, с адрес бул. „България“ 28, гр. Кюстендил.

Кметът инж. Атанасов връчи плакет на управителя на ресторанта и благодари, че с коледната украса обектът е допринесъл за празничното настроение в града и усмивките на кюстендилци.

„Благодаря от името на собственика на ресторант „Френдс“ за това, че гласувахте за най-добрия ресторант в България“, благодари управителят Петя Тодорова по време на връчването на наградите.

Всички снимки, изпратени за участие в конкурса, бяха публикувани в официалната Facebook страница на Община Кюстендил, а най-красивата външна коледна украса беше определена по брой харесвания под публикацията с двата броя снимки на украсата на съответния участник.

В следващото издание на конкурса през декември 2024 г. ще бъдат включени новите категории с цел все повече жители на град Кюстендил и малките населени места да участват активно в създаването на приказна коледна атмосфера в общината.

Приказната Коледа на Кюстендил стана възможна благодарение усилията на всички!

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK