Започва акция за безопасност на движението по пътищата

Снимка: Infomreja.bg

Акцията е част от мерките за ограничаване на предпоставките за възникване на пътни произшествия

Специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата стартира днес. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната. Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//