Красимир Каракачанов: Честит празник на детето!

Нека детството на всяко едно от вас да бъде един безкраен и безоблачен празник!

Мили деца, днес е вашият най-весел и най-жизнерадостен ден, когато в очите ви свети искреност, защото вие разбирате, че сте най-важното нещо на света.

На този ден ви подаряваме безпределна обич и щастие и ви пожелаваме да бъдете винаги все така мили и очарователни!

Нека детството на всяко едно от вас  да бъде един безкраен и безоблачен празник, изпъстрен със знаменца и балони, с весели игри, като едно безкрайно приключение!

Вашият празник води началото си от 1925 г. от Световната конференция в Женева във връзка със защитата на вашето здраве и се празнува в 51 страни. След като празнуваме Деня на майката, Деня на бащата, Деня на влюбените следва и вашият Ден на детето - 1-ви юни.

Това е дата след Вторанта световна война, когато се споменават всички загинали деца и се узаконяват техните права - "Ако е гладно детето, да се нахрани, ако е болно - да се излекува, ако е изоставено - за него да се грижат възрастни, които да подпомогнат израстването и развитието му.

Пролетното равноденствие, свързано с Китайският фестивал на драконовите лодки също е една от причините да се празнува този весел детски празник. През 1949 г. и по инициатива на Москва този първи ден от юни се смята за Световен ден на детето.

Скъпи деца, в чест на вашия международен детски празник ви пожелавам още здраве, обич, хиляди детски усмивки и да живеете винаги в мир!

 

Красимир Каракачанов

Вицепремиер и министър на отбраната

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK