Йотова чете приказки от Ангел Каралийчев на ученици от Априлово

Снимки: Президентство

Под патронажа на Илияна Йотова се провежда кампанията на Асоциация „Българска книга“ в подкрепа на детското четене

Приказки от Ангел Каралийчев чете вицепрезидентът Илияна Йотова на ученици от начален етап в Обединено училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Априлово, община Горна Малина. За поредна година под патронажа на вицепрезидента се провежда кампанията в подкрепа на детското четене „Походът на книгите“. Инициативата се организира за 13-и път от Асоциация „Българска книга“, съобщават от прессекретариата на президента.

В оживена дискусия Илияна Йотова и учениците обсъдиха поуките от приказките, които възпитават в човешки добродетели – доброта, любов, съчувствие, разбирателство, уважение и грижа за ближния. Учениците поздравиха вицепрезидента с изпълнения на български патриотични песни, разказаха и за своите любими приказки и герои.

Ръководството на училището и учителският колектив споделиха с Илияна Йотова трудностите, пред които са изправени в обучителния и възпитателния процес. Мнозинството от учениците са от ромски произход, с нисък социален статус. Много усилия полагат учителите, за да задържат децата в училище, тъй като сред основните проблеми е ранното отпадане от образователната система поради редица фактори. За справяне с него са нужни съвместните усилия на институциите и обществото, беше общото мнение, изразено на срещата. Трябва и активно да се работи с родителите, за да бъдат убедени в необходимостта от образование.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK