Директорът ОУ - с. Копривлен, Ал. Белчев, с поздравителен адрес по случай 109 г. от рождението на Вапцаров

Уважаеми съграждани, уважаеми родители, скъпи колеги и ученици,

Днес не е един обикновен ден. За нас той е един специален ден, тъй като ОУ "Никола Й. Вапцаров" - с. Копривлен, община Хаджидимово, отбелязва 109 години безсмъртие от рождението на нашия патрон - големия поет - горещ патриот и романтик, с национално самосъзнание - Никола Вапцаров.

Израснал в семейство на бански родолюбиви българи. Майка му учителка, а баща му - войводата Йонко Вапцаров, активен участник в национално-овободителното движение в Македония, го възпитават в дух на патриотизъм и родолюбие.

Просветното дело в нашето училище е неразривно свързано с многовековната местна история на родния край и нашия задружен учителски екип, който формира и възпитава с цялата си педагогическа дейност хуманни качества в нашите ученици, които работят и за добрите традиции на учебното ни заведение. 

Най-прекрасните Вапцарови творби като „Вяра”, „Двубой”, „Пролет”, „Романтика” и др. са прекрасно средство и пример за възпитание на учениците ни, които по Вапцаровски работят и участват в различни практики и дейности и издигат авторитета на училището ни.

Нека се поздравим по този повод, да си стиснем ръцете и да си пожелаем още по-големи успехи!

 

Александър Белчев

Директор на ОУ „Никола Й. Вапцаров" - с. Копривлен

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK