Имал ли е кметът на Благоевград връзка с Нотариуса?

Срийншот от страницата на Общината и от страницата на кафето, където липсват клипове

Видеоклип, публикуван в определени медии, стана тема за коментар

Имал ли е кметът на Благоевград връзка с Мартин Божанов – Нотариуса.

Самият градоначалник отговори чрез фейсбук публикация като отрече подобни твърдения, публикувани в различни сайтове. Не е ясен първоизточникът на информацията, насочена срещу Байкушев.

Проблем обаче има и с общинската фейсбук страница, на която за кратко бе споделена статия на сайта „Блиц“ със заглавие „Кмет на ПП-ДБ се глези с кафе за 100 кинта в ултраскъпарско заведение на Нотариуса ВИДЕО“, а след това бе изтрита.

Байкушев е сигнализирал до ГДБОП, пише отново лично той в свой коментар до потребител.

Не безмълвен бе и екскметът Илко Стоянов, който се изказа в социалната мрежа:

Още от първия момент, в който Методи Байкушев се появи в Благоевград съм казвал, че е шарлатанин. Лъжеше и манипулираше, само и само да се добере до властта. А властта му трябва за пари. И ето, че лека-полека, истината започна да си пробива път, колкото и някои хора да отказват да я виждат. Гола е, неудобна е. Тази вечер много национални медии разпространиха информация как Байкушев пие кафенце за 100 лева в личното кафене на убития Мартин Божанов - Нотариуса, че и клипче си снимат дори. Всички знаем вече кой е Мартин Божанов - Нотариуса. Въпросът е какво прави Байкушев при него с такава широка усмивка? Въпросът е какво правят ПП-ДБ, които се преструват че са големи реформатори на съдебната система и не спират да сочат Мартин Божанов - Нотариуса като един от съдебните посредници за поръчки? Сега ще се дистанцират ли от Методи Байкушев или ще получим нова порция лъжи. Аз лично нямам много въпроси към Байкушев, защото ми е ясен от първия ден. Всъщност имам само един: А бе, Байкушев, църковни човеко, не ти ли е малко неудобно да пиеш кафе от 100 лева, при положение, че непрекъснато мрънкаш за дарения, доброволен труд и тем подобни?

Байкушев отговори:

Внимание: Фалшива новина

В редица медии е публикуван материал, в който се твърди, че съм заснет лично от Мартин Божанов "Нотариуса" да пия кафе от 100 лв. в неговото лично кафене и приятелски да му се усмихвам. Публикувано е и самото видео, за което се твърди, че е заснето от Божанов.

Нищо от написаното не е вярно.

Ето фактите:

1. Видеото е заснето през 2019 г. По това време собственик на кафенето е Станислав Бачев от Благоевград, който го оперира чрез фирма Еспресо Култура ЕООД. Бачев продава бизнеса на Божанов цели три години по-късно като му продава фирмата. Сделката е вписана в търговския регистър през юни 2022 г.

2. Авторът на видеото не е Мартин Божанов, а Борис Секулски - също от Благоевград.

3. Не крия, че обичам добро еспресо, но никога не ми е минавало през ума да пия кафе за 100 лв.

Поне едно стана ясно - явно не могат да се намерят истински компромати за мен.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//