Илко Стоянов: За две години успяхме да превърнем Благоевград в по-чист и по-зелен град!

Снимка: Личен архив

Община Благоевград ще получи финансиране в размер на 21.7 милиона по процедурата „ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ!“

За две години успяхме да превърнем Благоевград в по-чист и по-зелен град! Град, в който нашите деца да растат здрави и да има къде да играят!

Това написа в страницата си във Фейсбук независимият кандидат за кмет на община Благоевград и досегашен градоначалник - Илко Стоянов. Ето и цялото му изявление:

????За никого не е тайна, че от години Благоевград има проблем с повишеното ниво на фините прахови частици като до голяма степен това се дължи на отоплението на дърва и въглища.

✅Този проблем е напът да намери своето решение, защото с екипа ми успяхме да подготвим проектно предложение и така Община Благоевград ще получи финансиране в размер на 21.7 милиона по процедурата „ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ!“ на Програма „Околна среда 2021-2027 г.“!

????С реализирането на този проект ще може да кажем „сбогом" на старите печки, които замърсяват околна среда, като същите ще бъдат заменени с нови екологични отоплителни уреди на ток и пелети.

✅Над 7 хиляди домакинства вече са заявили желание да се включат в програмата и съм уверен, че ще доведем нещата докрай, защото Благоевград е на хората, а хората заслужават да дишат по-чист въздух!????

#БлагоевградЕНаХората ✅7️⃣5️⃣

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK