Илияна Йотова: Искаме ново управление в Европа, за да изпълним своите цели

снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

Моят категоричен извод е, че българските граждани, българските избиратели, не желаят да има в страната предсрочни избори, заяви кандидатът за депутат в Европейския парламент от листата на Коалиция за България Илияна Йотова на пресконференция в Благоевград.

"Тези избори няма да бъдат избори само за Европейския парламент, но и избори за властта. Ще чуете всякакви изследвания, че силите са изравнени с политическа партия ГЕРБ. Точно затова искам в тези последни дни да направим тази разлика по-сериозна, по-голяма между тях и нас, за да можем да имаме повече евродепутати", допълни Йотова.

На въпроса очаква ли да има по-висока избирателна активност, тя отговори, че според нея ще бъде по-голяма отколкото на последните евроизбори през 2009 г.

„Самите политически формати се опитват да мобилизират своите симпатизанти и членове. Точно поради вътрешнополитическата интрига, която се примесва с европейската, смятам, че ще бъде по-голяма избирателната активност. Другото наблюдение, което имам е, че има много скрит вот. Както по отношение на някои партии, които са досега в управлението, визирам и ДПС и БСП, така и по отношение на някои от другите партии. Ще има няколко партии с много близки резултати", прогнозира тя.

Втората в листата призова журналистите в Благоевград да станат инициатори „за една кампания, един изборен ден  без купени гласове“, защото според нея точно журналистите могат да следят случващото се през изборния ден много по-добре от всички наблюдатели.

В пресконференцията участие взе и народният представител от Коалиция за България и секретар на НС на БСП – инж. Емил Костадинов.

След Благоевград Илияна Йотова посети град Петрич. Там тя се срещна с работниците в завода за нестандартно и инструментално оборудване „Зино“ и успя да разговаря с всеки от тях. По-късно тя осъществи среща и с шивачите от текстилното предприятие „Котонфил“, които също успяха да зададат своите въпроси.

„Десет години Европа е управлявана от десните политици. Единственото лекарство, което те предлагат за изход от тежката ситуация е само все повече и повече „затягане на коланите.“ Тази политика запази интересите на виновниците за кризата, а сметката се плаща от тези, които нямат никаква вина за нея. ЕС се нуждае от ново, различно управление. България е равноправен член на ЕС и нейният глас тежи точно толкова, колкото и на всички останали“ – заяви Илияна Йотова на браншовата среща с хотелиерите и ресторантьорите в град Сандански.

В курортния град Йотова бе посрещната от председателя на БСП - Сандански Андон Ризов с огромен букет цветя. Той ѝ  пожела здраве и много успех на европейските избори.

На браншовата среща, провела се в хотел „Св. Никола“ в град Сандански, присъстваха множество граждани, работещи в сферата на туризма. Те засегнаха един от най-важните въпроси, касаещи града и определящи го като туристическа дестинация, а именно инфраструктурата и по-конкретно развитието на  автомагистрала „Струма“.

Работещите в туристическия бранш се оплакаха, че туристическият бизнес губи от това и не само в Сандански, но и в градове като Банско и Разлог. Относно тютюнопушенето присъстващите помолиха за някакъв „по-гъвкав вариант“, който да удовлетвори желанията на всички и най-вече да се вземе мнението и на бизнеса.

По повод инфраструктурата във високопланинските райони и липсата на ориентировъчни знаци Илияна Йотова заяви пред гражданите, че не Европа ще сложи табели и ще оправи пътищата, а те трябва да се обърнат към своя кмет.

Преди браншовата среща в град Сандански кандидатът за евродепутат Илияна Йотова и народният представител от Коалиция за България – инж. Емил Костадинов посетиха местността Рупите- Храма „Света Петка“.

Срещата с избиратели продължи и в Кресна, където отново бе посрещната с букет цветя от общинския председател на БСП Кресна Николай Георгиев. Препълнената зала на общината зарадва изключително много Йотова. Тя отбеляза, че точно в първия ден от последната седмица на кампанията т се е срещнала с хора, чийто “пламък се вижда в очите им.“

„Ние искаме ново управление в Европа, за да изпълним своите цели. Следващите години ЕС трябва да се ръководи от социалисти, от хора, които мислят за обикновения човек, а не само за интересите на големите монополи и корпорации", заяви Йотова пред множеството социалисти в Кресна.

Тъй като залата на общината бе препълнена предимно с млади хора, те попитаха какво да очакват занапред и какво ще бъде тяхното развитие. Йотова отговори, че най-големият проблем днес е именно младежката безработица.

„Европейските социалисти извоюваха 6 милиарда евро до 2016 година, за да се разкриват нови работни места. Всеки млад човек, останал без работа до 4 месеца, трябва да се обърне към бюрата по труда и ще получи своя шанс за първо работно място и старт в кариерата. Ние, социалистите, не искаме никога повече в Европа да се говори за изгубени поколения. Искаме нашите деца да останат у дома, да работят, да имат семейства и да се грижат за тях", така завърши своето изказване кандидатът за евродепутат Илияна Йотова.

 

снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK