Илиян Стоянов - Коловати се захваща с футбола в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Бившият играч на  "Велбъжд",  "Левски", национал, след това преминал в японската лига Илиян Стоянов- Коловати ще възражда кюстендилския футбол, като се заема с детската генерация.

Товя обяви той пред пълната зала на читалище  "Братство"  с родители, на които децата тренират футбол и обществеността в Кюстендил.

След като има такава в Япония Коловати съобщи, че започва проект за създаване на нова футболна школа и за изграждане на нова тренировъчна база, с изкуствен терен и осветление, със съдействието на БФС и президента му Борислав Михайлов.

Стоянов благодари и на кмета Петър Паунов,  и каза, че  вече са имали разговори за реализацията на проекта и кметът застава зад идеята, "щом е за дечицата на Кюстендил".

“Няма да взимам пари - не съм дошъл, за да печеля, правя го на добра воля. Няма да имаме нищо общо с "Велбъжд". Правим нещо ново”, с тези думи започна срещата си с родителите Коловати, а те му отговориха с аплодисменти.

"Първоначално ще се създадат детски отбор, но и юношеска гарнитура, старша възраст, защо да не се опита и влизане с юношите  във "В" група. Шефът на БФС Борислав Михайлов ще помага", уточни Коловати.

Показателно  е, че в начинането от самото начало ще го подкрепя и ще е до него известната кюстендилска лекоатлетка от близкото минало сега  кондиционен треньор и на националния отбор по художествена гимнастика Цветелина Кирилова. Тя ще влезе в новия Управителен съвет и ще помага за физическата подготовка на децата. 

И двамата казаха, че ще държат на дисциплината, няма да минават "роднинства - кой на кого е брат, сестра, приятел и т.н." От залата не последваха въпроси. 

 

КОМЕНТАРИ

Валери Стоев16:49 - 02.02.2018
Браво браво на Илиян
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK