Илия Априлов, обвинен за убийството на родителите си, остава в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Той бе доведен в съдебна зала с оковани с белезници ръце и крака и под засилен полицейски конвой

24-годишният благоевградчанин Илия Априлов, обвинен за убийството на родителите си, остава в ареста.

Това реши Окръжният съд в Благоевград, който този следобед заседава по искане на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвинения за двойно убийство и противозаконно отнемане на чуждо моторно средство, с което е избягал от града.

Илия Априлов бе доведен в съдебна зала с оковани с белезници ръце и крака и под засилен полицейски конвой.

Младежът, който е третокурсник в Югозападния университет „Неофит Рилски“, е с повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смъртта на родителите си, което предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В хода на производството е установено, че той е убил родителите си чрез нанасяне на удари по главите им. На местопроизшествието е намерен предполагаемият предмет, с който е извършено престъплението – тесла с обгорена дръжка, заяви на извънреден бринифинг снощи говорителят на Окръжната прокуратура Георги Мадолев.

Той уточни, че Илия се е възползвал от правото си да не дава показания на този етап.

Няма данни дали е имал психически проблеми, въпросът за мотива на престъплението предстои да бъде изследван в хода на производството, каза още Мадолев.

Първият сигнал за произшествието до 112 е в 1.50 ч. за пожар в апартамента на петия етаж в ж.к. „Ален мак“. Огънят е причинил значителни щети. Първоначалният оглед показва, че по телата на загиналите има рани от остър предмет.

Около 4 ч. в района на Кресненското дефиле е получен сигнал за самокатастрофиралия микробус. Проверката показва, че водачът е именно Илия Априлов. Той е бил във видимо неадекватно състояние. Полицаите забелязали, че говорил несвързано за пожар и че „пожарът ще загасне“.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//