Икономов се срещна с Мария Габриел в Брюсел

снимка: Община Банско

Като председател на Управителния съвет на Асоциацията за развитие на планинските общини в България кметът Георги Икономов се срещна с европейския депутат  Мария Габриел, която е член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към Европейския парламент.

На срещата присъстваха главният секретар на АРПОРБ Чавдар Русев и кметове от други общини, членове на АРПОРБ. По време на събитието в Европейския парламент бяха обсъдени предизвикателствата, пред които са изправени планинските общини в България и възможностите за тяхното преодоляване.

Бяха дискутирани и въпросите за тясно партньорство между асоциацията и българските представители в европарламента. Кметът Икономов подчерта необходимостта от намирането на механизми за стимулиране на тези райони в областта на инфраструктурата, образованието, здравеопазването и екологията.

Основната цел на тези мерки са преодоляване на негативните демографски тенденции, развитието на човешките ресурси и увеличаване на инвестициите от страна на бизнеса.

С оглед развитието на земеделието в българските планински общини в рамките на европейските норми и изисквания, г-н Икономов получи уверението на евродепутат Мария Габриел за съдействието и относно поставянето на тези въпроси за по-широко обсъждане в Брюксел и организирането на кръгла маса в рамките на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕС с акцент помагане на селското стопанство в българските планински общини.

 

снимка: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//