Икономов: Образование и бъдеще за мен са синоними

Снимки: ГЕРБ-Банско

Добринище посрещна кандидатите Икономов и Галчев

На 12 октомври през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници. Това прави 12 октомври Ден на българската община.

По случай Деня на българската община кандидатът Икономов подчерта, че за 8 години общините в България имат необходимия инструментариум с желание, хъс за работа и силни екипи в администрацията да променят населените места. Така че гражданите имат пълното право да го очакват и изискват.

Именно днес в Добринище бяха представени двамата кандидати за кмет на Банско и Добринище, издигнати от ПП ГЕРБ - Петър Галчев и Георги Икономов.

Официално пред събралото се множество бе представена и листата на партията за общински съветници.

Пред препълнения площад двамата кандидати изказаха благодарността си към всички хора, които бяха дошли, за да чуят и подкрепят идеите за по-добро бъдеще и продължаващо развитие.

Вярвам, че с Петър Галчев ще постигнем впечатляващи резултати в мандат 2019-2023. Ще има пълната ни подкрепа за изпълнението на своята амбициозна програма, заяви кандидатът Георги Икономов.

На събитието присъстваха още Даниела Савеклиева – областен кординатор на ГЕРБ-Благоевград, и народният представител Алекандър Мацурев.

Малко са местата и градовете, където виждам винаги нещо ново. А тук в Добринище усещам топлината и обичта, която носите в сърцата си. Тази вечер тук пред Вас, в сърцето на Пирин планина, се изправят бъдещият кмет на Добринище и бъдещият кмет на община Банско Георги Икономов. Досегашният кмет ще предаде щафетата на младежкото дръзновение. Пред вас виждате и силният отбор на ПП ГЕРБ - кандидатите за общински съветници. За да бъде Добринище още по-зелено, подредено, удобно и красиво.

С тези думи Савеклиева се обърна към хората от Добринище.

Никой не е сторил повече от това, което направиха за последните два мандата Георги Икономов и Китан Галчев - улици, площадки, църквата, невероятния парк. На 27 октомври щафетата ще бъде поета от Пепи Галчев - човек, който не говори много, защото много работи. Аз съм убедена, че с този силен отбор Банско и Добринище ще продължат да се развиват, допълни Савеклиева.

А тежката предизборна програма на Георги Икономов винаги е изпълнена с много усмивки и топло посрещане.

Дебат за бъдещето събра на едно място кандидат-кмета и учителската общност в Банско.

Не е тайна, че Банско е сред малкото населени места в страната с положителен прираст и една от причините за това е изключително високото ниво на образование, което предоставяме на най-малките. Семействата могат да са спокойни, че избирайки града за свой дом, предоставят на децата си най-добрите възможности за развитие, започна Икономов.

Заедно с екипа си и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ бяха представени основните пунктове в управленската си програма 2019-2023 в сектор “Образование”.

Трите стълба на стратегията са:

✔Поддържане на най-високо ниво на обучение във всички училища

✔Подкрепа за иновациите в образованието

✔Иницииране на активен диалог между бизнеса и професионалните средни училища

А какво предстои?

НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Нова детска градина за 100 деца (4 групи) ще отвори врати в Банско в началото на 2020 г. Проектът е съобразен с всички съвременни изисквания и осигурява пълноценно ежедневие на най-малките ни граждани.

КРАСИВИ СГРАДИ
След емблематичното обновяване на фасадата на НУ “Св. Паисий Хилендарски” и реализираните проекти за енергийна ефективност на училищните сгради в Банско и Добринище, насочваме внимание към физкултурните салони и дворовете.

БОГАТ УЧИЛИЩЕН ЖИВОТ
Ще продължим да развиваме голям набор от извънкласни дейности за всички възрасти. Ще оказваме подкрепа на изявените във всички сфери деца и младежи, в това число финансиране на участия в международни събития.

ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЯ
Отчитаме, че фирмите от различните сектори изпитват остра потребност от квалифицирани кадри, а професионалните училища, въпреки че са налични в града, не успяват да я задоволят. Трябва да намерим работеща формула, с която ще задържим младите в региона, и в същото време да дадем възможност за растеж на малките и средни предприятия в общината.

 

КОМЕНТАРИ

Добринище14:45 - 14.10.2019
Като за Вас образованието е на първо място, защо си избрахте необразован кандидат за кмет на град Добринище? В събота на площада беше голям срам за хората от града и туристите. Кандидат за кмет, който срича, неможе да говори и най-вероятно трудно пише.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK