Икономов: Атаката срещу мен е заради страха от наредъка на Банско

Георги Икономов, снимка: infomreja.bg, архив

 

Обръщение на кмета на Банско Георги Икономов към жителите на общината

Уважаеми съграждани,

В края на 2012 година, отчитайки своята работа като кмет на община Банско, заявих, че атаките срещу мен и моя екип са планирани от една клика, която този път излиза в публичното пространство под името „Единно Банско”. Клика, която се крие зад различни имена, както винаги е постъпвала и ще постъпва. Клика, която брани със зъби и нокти личните си икономически интереси.

Неслучайно в деня, в който Община Банско презентира проект за 1 017 647.22 лв. „Корекция на река Глазне в град Банско – I етап, община Банско”, който се осъществява в рамките на схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/4.1-04/2010 «Подкрепа за дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в 178 малки общини» по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, тази клика отново изскочи от окопите на подлостта.

Вие, моите съграждани, добре помните наводнението през май 2010 г. Наводнение, което отнесе злоупотребите с публични средства и никой не пое отговорност. Това е истината, дами и господа! Именно страхът от напредъка на Общината, от огромните инвестиции, които вече надхвърлят 150 млн. лв., са истинският повод за атака към мен и моя екип. Авторите на компроматите обаче на практика работят срещу вас, моите съграждани. Срещу това да живеете по-добре, срещу това Общината да се развива, срещу това нейните жители да имат спокойствие за живота си, за работата си и за бъдещето на своите деца.

И аз ви призовавам - разобличавайте тази клика, чийто лица добре познавате, макар и скрити зад поредното измислено сдружение! Не допускайте да ви манипулират и то точно в този момент, в който заедно с вас за първи път имаме шанса да постигнем работещо решение за ски зона Банско и за бъдещето на  Добринище.

Кликата задава въпрос как са събрани 8 000 подписа, които внесох в Министерския съвет и връчих лично на премиера Борисов. Отговорът е един – не само банскалии, но всички хора от страната, които искат да вървим напред, ни подкрепиха. Не допускайте да ви сравняват с безмозъчна тълпа, подкарана като добитък на протеста. Те никога не са искали проблемът да бъде решен, защото ако искаха щяха да го направят отдавна. Винаги съм се обявявал за разумния баланс и когато този баланс е намерен, и когато има реална възможност и зоната да се модернизира, и природата да бъде опазена, манипулаторите започнаха атаките си.   

Давам си ясна сметка, че всичко добро, което се случва в нашата община докарва до бяс онези, които направиха подаръци на разни „благодетели” на Общината на стойност 27 млн. лв. Факт, добре описан в доклада на Сметната палата от ревизията на предишното управление.

Преди да задават въпроси, трябва да са наясно, че дойде времето, в което ще бъдат принудени да дават отговори за всички безобразия, които се случваха. Както и да се преименуват, те нямат право само на едно – да излизат от името на нашия град! Защото, ако днес няма Общ устройствен план, ако днес няма улична регулация, ако днес хората питат къде изчезнаха тези 150 млн. лв. капиталови разходи без видим резултат – вината е единствено и само тяхна!

Кликата, уважаеми съграждани, ненавижда нашия общ успех. Тя ненавижда преди всичко вас, защото целта и да живее само тя добре се изплъзва!

Аз винаги ще бъда до вас, защото знам, че никой не може да застане на вашия път и на желанието ви да живеете в една уредена, динамична и просперираща община!

Срещу техните гнусни инсинуации ние ще отговаряме с работа, с печелене на проекти, с печелене на каузи, с постоянство и последователност. И колкото и да не им се иска, Банско ще се развива!

Въпреки тях!

/Обръщението е публикувано без редакторска намеса/

 

КОМЕНТАРИ

дадад13:40 - 30.01.2013
АВТОПАРК ЗА 1 000 000 ЛЕВА КРАСЍ МНОГОТО ДОМОВЕ НА БИВШИЯ КУРОРТЕН ГРАДОНАЧАЛНИК! ГУБЯТ СЕ 5 000 000 ЛЕВА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА „КРАВАРО” В БАНСКО – НЕЗАВИСИМ ОДИТ ТЪРСИ ДНЕС КЪДЕ СА ПАРИТЕ?
:)16:43 - 29.01.2013
Протеже на Юлен! Продадоха си града и нивите.След време няма къде да садят картофите.Иде ред да гризат бетон :)
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK