Икономически полицаи от СДВР разкриха участник в измама за близо 1 милион лева

Снимка: Infomreja.bg

Задържан до 72 часа и привлечен като обвиняем е 29-годишен, въвел в заблуждение осем души

Разследване на служители от отдел „Икономическа полиция“ в СДВР довело до разплитане на измамата. Оперативната работа започнала по сигнал от мъж, измамен с голяма парична сума, съобщават от МВР.

В хода на действията било изяснено, че потърпевши от схемата са осем души. Участникът в измамата подбирал хора, работещи на постоянни трудови договори, желаещи и готови да изтеглят кредити в размер на около 100 000 лева. Обещавал им, че ако му предоставят сумите, ще ги инвестира, в кратки срокове ще погаси кредитите, а получената печалба ще раздели поравно с тях. Потърпевшите разбирали, че са жертва на измама след около 1 месец, когато установявали, че кредитите им не са погасявани.

В резултат на използваните своевременни оперативни способи икономическите полицаи установили и задържали извършителя - 29-годишен. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура той е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство. Наложена му е мярка „задържане под стража“ за срок до  72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK