III Международен турнир „Пирин-Благоевград“ прие 500 плувци от страната и чужбина

Снимки: Община Благоевград

Третият международен турнир по плуване „Пирин“ започна днес в Благоевград. Турнирът бе открит от заместник-кмета по икономика и финанси, Иво Николов, който приветства участниците с „Добре дошли“.

„Споделям убеждението, че от малките децата трябва да бъдат учени на дисциплина, спорт, усърдие и характер. Пожелавам ви да продължавате да вървите нагоре, успешно да развивате плуването в Благоевград, да изграждате нови медалисти и шампиони“, каза в част от приветственото си слово Николов.

Сред официалните гости на откриването бяха още Георги Аврамчев - управител на БФПС, Димитър Бобев - главен секретар на БФПС, управителят на "Спортни имоти" - Валери Миков, управителят на Спортен комплекс „Пирин“ - Иван Маджиров, Румяна Станоева - експерт в направление „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в Община Благоевград, председателят на плувен клуб „Пирин“ Валентина Атанасова.

Пред огромната публика в плувния басейн групата по синхронно плуване от „Пирин“, с ръководител Миглена Бояджиева, представи своите красиви съчетания.

В третото издание на турнира участват 45 плувни клуба - представители от България и Северна Македония. Плувците от клубовете са от 6 възрастови групи - от родени през 2010 година до мъже и жени. Възрастовите групи включват мъже и жени - 2001 година и по-големи, група А.

Група В е за родените през 2002, 2003, 2004 година, момичета и момчета, в категория С са родените през 2005 и 2006 година, в група D влизат родените през 2007,момичета и момчета. Родените през 2008 година са в категория E, а в група F са включени родените през 2009 и 2010 година.

Турнирът се организира от ПК „Пирин“, със съдействието на БФПС, Община Благоевград и Спортен комплекс „Пирин“. Състезанието продължава и утре, 17-и март (неделя).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK