Игуменът на Рилския манастир освети два противопожарни автомобила

снимки: ОД МВР - Кюстендил

Игуменът на Рилския манастир Адрианополският епископ Евлогий освети вчера нови специализирани противопожарни автомобили.

Единият от тях ще се ползва от Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в град Рила, а другият ще бъде на разположение на противопожарния участък в Рилския манастир.

Специализираните автомобили са осигурени със средства по ОП “Околна среда“, съобщи Николай Николов, директор на ГД ПБЗН -  МВР.

На церемонията присъстваха директорът на РД ПБЗН – Кюстендил, Гроздан Христов, кметът на Рила Георги Кабзималски  и личният състав на РС ПБЗН – Рила.

Тържествената церемония по освещаването на новите автомобили водеше игуменът  на Рилския манастир дядо Евлогий.

Той  благодари на директора на ГД ПБЗН  Николай Николов за придобивката и благопожела на огнеборците да се стараят винаги да поддържат противопожарната техника в изправност и никога да не се налага да я използват.

За всеки от автомобилите подари кръстен знак и иконка, които да бъдат поставени за благословение в кабините. На свой ред Николай Николов отправи своите благопожелания към личния състав, като изрази надежда, че всеки един от служителите ще борави разумно с техниката, като полагат всички грижи, за да останат невредими по време на изпълнение на служебния си дълг.

Автомобилите, закупени със средства по ОП „Околна среда“, са предназначени за превенция срещу горски пожари и опазване на природните и национални паркове.

В първия етап на осъществяване на програмата “Околна среда” в Кюстендилска област  са осигурени 13 специализирани автомобила. За страната броят им надхвърля 130. 

При завършването всички доставки и реализирайки проектите  по ОП „Регионално развитие” и „Околна среда”, структурите на ПБЗН ще придобият много висок капацитет, съпоставим с развитите западни държави, е уверен Николов.

 

снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK