И заместникът на Муса Палев е от ДПС – Джалил Бошнак от Лъжница

Джалил Бошнак, снимки: infomreja.bg, архив

Ден след обявяването на Муса Палев от ДПС за губернатор на Пиринско стана ясно, че и единият от заместниците му ще бъде от квотата на Движението за права и свободи.

Отново по решение на Министерския съвет в ръководството на Областната управа в Благоевград влиза и Джалил Бошнак от гоцеделчевското село Лъжница.

По незнайни причини с тези назначения се нарушава квотният принцип за ръководните длъжности в държавната администрация, който отреждаше за БСП поста на областен управител, заместник-областен управител и секретар.

От БСП обявиха, че ако Муса Палев запази поста си на губернатор, то столетницата няма да участва по никакъв начин в управлението на държавна администрация № 1 в Пиринско.

Новият заместник-областен управител на Благоевград Джалил Бошнак е от село Лъжница, община Гоце Делчев. Роден е на 2 август 1970 г. Завършил е техникума по електротехника в Благоевград, а след това Мениджмънт на образованието и Техника и технологии в ЮЗУ "Неофит Рилски". От 1991 г. е учител и директор на местното ОУ "Петър Берон”.

Джалил Бошнак е и общински съветник от ДПС в Гоце Делчев, председател е на постоянната комисия по младежта, образование, култура, историческо наследство, вероизповедания и именувания. Член е на комисията по общинска собственист и приватизация.

В селото е познат като кротък и доста религиозен човек. Името му и досега съселяните му спрягат с организираните протести в защита на местния имам Мохамед Камбер, от чийто дом бе иззета съмнителна литература. Тогава протестиращите в подкрепа на Камбер се възпротивиха на служителите на МВР и ДАНС и дори счупиха стъклото на единия от служебните им автомобили.

Имамът на с. Лъжница Мохамед Камбер е сред 13-те духовни водачи, подсъдими по дело за разпространение на радикален ислям. Говори се, че Камбер и Бошнак били сред най-ревностните защитници на районния мюфтия Айдън Мохамед и проекта му за изграждане на търговски културен център и джамия в Гоце Делчев.

Джалил Бошнак бе и един от тримата общински съветници, които заедно с областния лидер на ДПС Ведат Хюсеин и заместник-председателя на Общинския съвет в Гоце Делчев - Шекир Аян, напуснаха залата на местния парламент по време на гласуването "за" или "против" строителството на джамия в града. По случая бе назначена общинска комисия от местни парламентаристи, която след направена проверка доказа незаконосъобразни и фалшиви книжа в набора от документи по проекта на Айдън Мохамед и казусът бе туширан.

Бошнак се свързва и с протестите от март 2012 г. в село Брезница, където родители и местни жители бойкотираха назначението на новия директор на училището Ангел Живков.

 

Джалил Бошнак, снимки: infomreja.bg, архив
Джалил Бошнак, снимки: infomreja.bg, архив
Джалил Бошнак, снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

глас от провинцията20:04 - 18.06.2013
Прав беше Осман Октай че АТАКА е дъщерна фирма на ДПС кадрите ги назначават заедно -решенията в парламента също им са общи но пред хората се плюят едни на други и ние им вярваме гласуваме за тях а те си вкарват повече депутати Да ни са честити и двете МАЙКА И ДЪЩЕРЯ
do breznica20:50 - 17.06.2013
golemi bokluci ste , bravooo.nego shte go zamervate a ti shte gi izqjdash tei svinski laina. .ihos de puta
Шак21:10 - 16.06.2013
Вижте тези боклуци от снимките! Те гласуваха в Гоце Делчев да има джамия,хаир да не видят цял живот!Само нещастия да им се случват,проклети да са!
ДАНС21:07 - 16.06.2013
ПЕЕВСКИ БЕШЕ СЛОЖЕН ЗА ШЕВ НА ДАНС ЗА ДА ПРИКРИЕ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА МУСА ПАЛЕВ И ДЖАЛИЛ БОШНАК СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ.ДВАМАТА СА ИСЛЯМИСТКИ ДЕЙЦИ И ПИЛЕТАТА ГО ЗНАЯТ.

FACEBOOK