И в ПГ по МСС „Пейо Яворов“ – Гоце Делчев, казаха „НЕ!“ на училищния тормоз

Снимка: Infomreja.bg

Всеки, който днес отиде в Професионалната  гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Крачолов Яворов“ – град Гоце Делчев, ще остане приятно изненадан от многото нагледни материали, посветени на Световния ден на розовата фланелка.

Още пред  входа е поставен розов знак с надпис „Тормозът спира тук!“. С влизането в сградата ни посреща табло с много тематични материали – отговори на въпроса: „Как да се справим с агресията в училище?“  Не липсва и символът на Световния ден за борба с тормоза в училище – розовата фланелка, с изписани върху нея призиви за приятелство, доброта, толерантност, взаимно уважение. На екран постоянно тече презентация по темата.

„Ние се фокусирахме върху позитивните послания. Такова настроение създадохме още сутринта, когато посрещнахме учениците  и им дадохме възможност да си изтеглят листчета с красиви мисли: „Приятелство за цял живот!“, „Да обичаш и да те обичат – това е смисълът на живота!“, „Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно!“ и т. н. – разказва за дейността на Ученическия парламент в гимназията педагогическият  съветник Катерина Татанова.

В разговора се включват и членове на Ученическия парламент, които с  удоволствие споделят впечатленията си от току-що проведената инициатива съвместно с възпитаници на Трето основно училище в града. Пред паметника на Гоце Делчев и на още един оживен площад в града те, облечени в розови фланелки, са танцували валс под звуците на вълнуваща музика. Така са привлекли вниманието на гражданите върху посланията на днешния ден.

В ПГ по МСС  „Пейо Яворов“ борбата срещу агресията не е кампанийна задача и съвсем не се изчерпва в рамките на днешния ден. В час на класа учениците са изгледали презентация за киберагресията, решавали са казуси и са провели задълбочена беседа по темата. Това е още един отговор на опасностите, които крие  нашето съвремие.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK