И нека ските и забавленията започнат... сега! Откриха сезона в Банско

Снимка: Infomreja.bg

Откриването на ски сезона в Банско е не само регионално събитие, а и национално, дори балканско.

На Бъндеришка поляна отново се събраха ски легенди, политици, деца – ски надежди, и „ловците на съкровища“. Всички присъстващи можеха да участват в играта за намиране на джип „Ауди“ под снега.

Играта „Открий злато в лифта” също ощастливи над 100 посетители на курорта. Всеки, който се качи на лифта, имаше възможност да спечели специални златни артикули от Fibank.

Зрителите се насладиха на зрелищно шоу, което показва, че курортът е известен не само с красивата природа, предоставяща добри условия за спорт, а и със забавленията, които предлага.

Официално се състоя и масовото спускане на децата от „Юлен“ и Марк Жирардели. Той ръководеше свой собствен отбор, който се оказа победител в състезанието "Влез в отбора на шампиона".

Жирардели тимът трябваше да се състезава с този на скиорката алпийка Мария Киркова, която има зад гърба си седем световни първенства и четири олимпиади.

След спускането по пистата „Томба“ фойерверки празнично дадоха началото на сезон 2018/ 2019.

Тази година в ски зона Банско вече няма да се ползват пластмасови изделия за еднократна употреба. Това е новата екологична инициатива на концесионера „Юлен“ АД. 

Във всички заведения на територията на ски зоната се заменят следните опаковки:
·     пластмасовите бутилки със стъклени
·     пластмасовите чаши с картонени
·     сламките за еднократна употреба с бамбукови
·     посудата за еднократна употреба, като чинии, прибори и бъркалки ще бъде изцяло от биоразградими материали, като картон, дърво или хартия

След празничния снежен ден партито ще продължи на площада в центъра на града с музика, танци и специалните гозби на Ути Бъчваров.
Най-успешният български курорт очаква изключително силен сезон. За поредна година Банско ще приеме стартове от Световната купа.

От 22 до 24 февруари 2019-а в курорта идват най-добрите състезатели в алпийските ски при мъжете за алпийска комбинация, супергигантски слалом и гигантски слалом.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK