И на този 3 март младите хора от ГЕРБ в Кюстендилска област подаряваха български трибагреници

Снимки: Пресцентър ГЕРБ-Кюстендил

И за 138-годишнината от Освобождението на България младите хора от структурите на ГЕРБ в област Кюстендил подариха на съгражданите си един от националните ни символи. С раздаването на български трибагреници те отбелязаха Националния празник и бележита дата от историята ни - 3 март. Това се превърна в една традиционна инициатива за младите хора от ГЕРБ в областта.

МГЕРБ - Кюстендил, заедно с областния им координатор Мая Станойкова, раздадоха над 300 знаменца на площад "Велбъжд". След това младежите взеха участие в тържественото отбелязване на годишнината, което се състоя пред паметника "Булаир" в Кюстендил.

Представителите на младежката структура от Бобов дол също се включиха в инициативата и подариха на съгражданите си един от националните символи. Заедно с общинския им координатор Десислава Александрова и съветничката Мая Спасова те честитиха празника на бобовдолци и пожелаха "да бъдем истински българи, достойни за славата, завещана от предците ни". 

В Сапарева баня също бе отбелязана годишнината от Освобождението. Там младежите присъстваха на първата копка за поставяне бюст-паметник на Левски, по инициатива на кмета на общината Калин Гелев и сдружение "Светлина 2015". Малко преди официалната церемония младите хора подариха от българските трибагреници на гражданите и гостите, присъстващи на празника.

 

КОМЕНТАРИ

12312:25 - 05.03.2016
Кога , ще празнуваме и освобождението от византийско робство...все пак това са 2 века..?
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK