И без европейско финансиране Община Белица успя да ремонтира стадиона в града

Снимки: Община Белица

След полагането на асфалт и бордюри на важни пътни артерии и улици, облагородяване на зелени площи и детски площадки, кметът на Белица Радослав Ревански насочи сериозно вниманието си и към подобряване инфраструктурата на стадиона в общинския център. 

На централната трибуна на стадиона, който е с олимпийски размери, заблестяха красиви пластмасови седалки. Такова удобство досега зрителите на стадиона никога не са имали.

От днес те ще могат да наблюдават футболните двубои от истински и модерни седалки.  

Досега стадионът имаше няколко останали и разбити дървени седалки, които бяха демонтирани. Трибуната бе залята с бетон, монтирана бе и атрактивна ограда. 

Самото съоръжение не е претърпявало голям ремонт повече от 30- 40 години. 

Успоредно с ремонта на стадиона в Белица бяха изградени и спортни игрища и площадки в селата Дагоново, Бабяк и Краище.

В момента кметът Ревански е насочил усилията си към реализиране на проект за голямо футболно игрище в с. Горно Краище. 

„Желанието ми е децата на община Белица да спортуват в съвременни условия, които да дават възможност за физическото им възпитание. Физическото възпитание и спортът играят жизненоважна роля на всички нива в общественото развитие. За отделната личност, спортът повишава собствените възможности и заложби, общото здраве и самоопознаването, а за обществото като цяло оказва положително влияние върху здравето, сближаването, мира и социалната хармония", заяви градоначалникът. 

Той подчерта, че всички тези дейности са в синхрон с визията на общината за създаване на модерни, комфортни спортни съоръжения, както  и промяна облика на всяко населено място в общината.

"Хората заслужават да живеят в качествена среда. Предстоят редица футболни турнири и те не трябва да се срамуват, а да се чувстват спокойни и със самочувствие", каза още Радослав Ревански.

 

КОМЕНТАРИ

тит08:16 - 08.06.2017
за какво по дяволите слагате тези мрежи и огради - да не сме в Индия В Европа това никъде го няма
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK