Христо Абаджиев е новият председател на ТД „Осогово”

Христо Абаджиев, Венцислав Удев и Радослав Михайлов, снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Новият председател на Туристическо дружество „Осогово” в Кюстендил е бизнесменът Христо Абаджиев. Той бе избран единодушно от 74-те делегати на отчетно-изборното събрание, проведено във вторник в залата на читалище „Братство”.

Гости на събранието бяха изпълнителният секретар на ЦС на БТС-София Венцислав Удев и Йордан Йорданов, н-к отдел „Хижи, маркировки и комуникации” към БТС.

Досегашният председател Радослав Михайлов направи отчет за дейността на дружеството през годините.

Христо Абаджиев ще работи в новия Управителен съвет на дружеството с арх. Мая Кожухарова, адв. Росица Борисова, инж. Любомир Младенов и Стоян Дертлийски.

Абаджиев е бивш състезател по алпинизъм и председател на Планинско-спасителната служба в Кюстендил. Завършил е Националната спортна академия със специалност „Туризъм и алпинизъм”. Семеен с две деца.

„Искам дружеството да бъде стабилизирано финансово. В момента то е в доста затруднено състояние, защото част от наемателите на обектите - собственост на ТД „Осогово” не са си плащали наемите. Говорим за сума над 30 000 лв.” Той обяви, че ще има срещи с всеки един от наемателите, като ще се търси разрешение на въпроса по възможност без съдебни дела.

Новият УС ще насочи усилията си в работата с подрастващото поколение и младежта, за да ги приобщи към туризма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK