Хората от Сатовчанско и Гоцеделчевско се обединяват под мотото "Да помогнем на Ники"

Голям благотворителен концерт за събиране на средства за лечението на 5-годишния Ники Карабунаров организират майки и учители от Сатовча на 29. август /сряда/.

Концертът, в който ще участват предимно талантливи деца, младежи, самодейци и връстници на малкия Ники, ще се проведе в салона на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в Сатовча от 11:30 часа на 29. август като цената на благотворителния билет е само 2 лева.

Местни жители на Сатовча и общината вече заявяват и купуват по десет и повече билети за да помогнат за лечението на 5-годишния чаровник.

Лекарите са поставили на детето диагнозата детска церебрална парализа. След множество рехабилитации вече 5 години, наскоро семейството е било насочено за лечението в клиниката в Истанбул RIBEM.

Първият курс е преминал на 2. юли като Ники се е справил отлично. Взети са му били и мери за шини, които ще му бъдат поставени при следващата рехабилитация в специализираната клиника в Истамбул. Най-радостното е, че лекарите дават големи надежди, че детето ще се оправи, но за да се постигне успешният резултат е нужна продължителна рехабилитация, която трябва да продължи 1 година без прекъсване с режим - всеки месец по 12 дни по 2 процедури на ден.

Именно за да продължи рехабилитациите и лечението си в Турция, Ники има нужда от 24 000 евро като в тази сума е включено и изработването на шините, обясниха майките и хората с добри сърца от Сатовча, организатори на благотворителния концерт и благотворителните мероприятия в селото и региона. За семейството на малкия Ники сумата е непосилна, и единствената им надежда е всички добри хора да помогнат за да се събере необходимата сума за лечението и оздравяването на любимата им рожба.

За набиране на средствата е открита и банкова сметка в Банка ДКС на името на майката.

IBAN:73STSA93000025428102

Катерина Николова Карабунарова

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK