Холандия спечели Евровизия

Холандският изпълнител Дънкан Лаурънс спечели музикалното състезание Евровизия 2019 с баладата „Arcade”, сочат финалните резултати от гласуването на зрителите.

25-годишният Лаурънс, който през 2016 година обяви, че е бисексуален, използва новопридобитата си слава за да призове за толерантност и разбиране.

Лаурънс беше любимецът на букмейкърите и се изкачи на първо място с 492 точки след вота на публиката. В края на шоуто, публиката се присъедини към него в изпълнението му.

Лаурънс, чието истинско име е Дънкан де Муур, пее за романтична раздяла, а припевът гласи „да те обичам е като да изгубя игра“.

Последната победа на Холандия на Евровизия е през 1975 година. На второ място се подреди Италия с 465 точки, а трета остана Русия с 369 точки.

На дъното на класацията остана британецът Майкъл Райс, който получи само три точки от публиката и общо 16 точки.

Преди обявяването на резултатите, на сцената излезе Мадона. В един момент от нейното изпълнение, танцьорите показаха израелски и палестински знамена, които не са били одобрени от организаторите и не са били включени в програмата.

В изявление на Евровизия се казва: „По време на живото излъчване на големия финал на музикалното състезание Евровизия, двама от танцьорите на Мадона за кратко показаха израелски и палестински знамена на гърба на костюмите си. Тези елементи от изпълнението не са част от репетициите, които са получили одобрение от EBU /European Broadcasting Union/ и телевизията-домакин KAN. Музикалното състезание Евровизия е деполитизирано събитие и Мадона е напълно наясно с това“. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK